Rabarbermuffins!

I morgon fyller min älskling år!
Det ska bjudas på Vitchoklad/kokostårta, nöttoppar. syltgrottot, dumlekakor samt rabarbermuffins!
Nedan följer mitt smarriga receptet på mina rabarbermuffins!

 

8-10 st stora Muffins

 

Rabarbermuffins

1 Rabarberstjälk

2 msk Smör

2 msk Ljus Sirap

2 tsk Kanel

2 Ägg

1  dl Farinsocker

tsk Vaniljsocker

1 knapp msk Bakpulver

1 tsk Kanel

4 dl Vetemjöl

saften av 1 Citron

½ dl Mjölk

100g smält SmörÄ

 

Gör så här

1. Skiva rabarbern i 1 cm tjocka bitar.

Stek mjuka i smör, sirap, och kanel.

2. Vispa ägg och socker fluffigt.

3. Sikta ned bakpulver, kanel och mjöl i smeten. Rör om.

4. Tillsätt citronjuice, mjölk, smält smör och rabarberbitarna. Rör om.

5. Fördela smeten i muffinsformar nedsatta i en muffinsplåt.

6. Grädda i mitten av ugnen i 175∑c, ca 15-20 min.
Sikta florsocker ovanpå de svalnade muffinsarna precis innan servering!

Dagens middag!

Dagens middag blev Blomkåls/broccoligratäng ;)


2 Portioner

Du behöver:

1/2 Blomkålshuvud

1 Vitlöksklyfta

1/2 Gul lök

1/2 Purjolök

1  morot

Broccli efter behag.

4 tsk Flytande margarin

3/4 tsk Salt

1 tsk Basilika, gärna färsk- finhackad.

Svartpeppar; från kvarn

2 dl Bechamelsås.

50 g Mager ost- lagrad, -riven


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°. Koka blomkålsbuketterna och broccolin ca 5 minuter.Skala och finhacka vitlök och gul lök. Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skala och skär morötterna i små tärningar. Låt margarinet smälta i en kastrull och fräs alla löksorterna i det.

Tillsätt morötterna och blanda ner kryddor I röran och låt den puttra ca 5 minuter. Gör under tiden bechamelsåsen. Bred ut blomkålen och broccolin i en ugnsfast form och häll över röran. Häll sedan över bechamelsåsen.

Strö över den rivna osten. Gratinera i 200° ca 10 minuter.


Servera med valfritt kött och sallad!

Eventuellt kan du lägga I rökt skinka/bacon I gratängen så blir den en fullständig måltid

tillsammans med en sallad!


Dagens middag!

Fetaostfyllda lammfärsbiffar !
Du behöver:
300 gram lammfärs
1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
1/2 dl riven gul lök
1/2 dl grädde
1 msk färsk  timjan
1 tsk färsk basilika
1/2 tsk färsk finhackad rosmarin
1-2 krm svartpeppar
1 nypa salt.
1.Blanda samman alla ingredienser till färsbiffarna. Blanda väl och låt sedan stå och vila i 20 minuter.

2.Ta upp en lagom näve färs, platta ut den i handflatan. Lägg på fetaost
(ca 2 bitar färdigskuren fetaost). Tryck nu ihop färsbiffen så att den är helt tät och fetaosten inte syns.

3.Stek i lite smör/margarin eller grilla dem!

Servera med tzatziki, couscous, kidneyböner, färska tomater och färsk spenat/ruccolasallad !

RSS 2.0