Rabarbermuffins!

8-10 st stora Muffins
Rabarbermuffins
1 Rabarberstjälk
2 msk Smör
2 msk Ljus Sirap
2 tsk Kanel
2 Ägg
1 dl Farinsocker
tsk Vaniljsocker
1 knapp msk Bakpulver
1 tsk Kanel
4 dl Vetemjöl
saften av 1 Citron
½ dl Mjölk
100g smält SmörÄ
Gör så här
1. Skiva rabarbern i 1 cm tjocka bitar.
Stek mjuka i smör, sirap, och kanel.
2. Vispa ägg och socker fluffigt.
3. Sikta ned bakpulver, kanel och mjöl i smeten. Rör om.
4. Tillsätt citronjuice, mjölk, smält smör och rabarberbitarna. Rör om.
5. Fördela smeten i muffinsformar nedsatta i en muffinsplåt.
Dagens middag!

2 Portioner
Du behöver:
1/2 Blomkålshuvud
1 Vitlöksklyfta
1/2 Gul lök
1/2 Purjolök
1 morot
Broccli efter behag.
4 tsk Flytande margarin
3/4 tsk Salt
1 tsk Basilika, gärna färsk- finhackad.
Svartpeppar; från kvarn
2 dl Bechamelsås.
50 g Mager ost- lagrad, -riven
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Koka blomkålsbuketterna och broccolin ca 5 minuter.Skala och finhacka vitlök och gul lök. Ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skala och skär morötterna i små tärningar. Låt margarinet smälta i en kastrull och fräs alla löksorterna i det.
Tillsätt morötterna och blanda ner kryddor I röran och låt den puttra ca 5 minuter. Gör under tiden bechamelsåsen. Bred ut blomkålen och broccolin i en ugnsfast form och häll över röran. Häll sedan över bechamelsåsen.
Strö över den rivna osten. Gratinera i 200° ca 10 minuter.
Servera med valfritt kött och sallad!
Eventuellt kan du lägga I rökt skinka/bacon I gratängen så blir den en fullständig måltid
tillsammans med en sallad!
Dagens middag!

300 gram lammfärs |
1 st äggula |
1 st vitlöksklyfta |
1/2 dl riven gul lök |
1/2 dl grädde |
1 msk färsk timjan |
1 tsk färsk basilika 1/2 tsk färsk finhackad rosmarin |
1-2 krm svartpeppar 1 nypa salt. |
2.Ta upp en lagom näve färs, platta ut den i handflatan. Lägg på fetaost
(ca 2 bitar färdigskuren fetaost). Tryck nu ihop färsbiffen så att den är helt tät och fetaosten inte syns.
3.Stek i lite smör/margarin eller grilla dem!