Smördegsinbakad lax !

Idag har jag lagat smördegsinbakad lax! MUMS!
Gör så här:
1. Rulla ut smördegen. Bred färskosten längs med smördegsplattans mitt, en ca 1 dm bred remsa. Lämna 2 cm i kanterna utan ost.
2. Lägg laxskivorna ovanpå, lite omlott, men inte ända ut i kanten. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal och örter.
3. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Rulla ihop från långsidan. Tryck till med en gaffel på båda kortsidorna. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
4. Skär små snitt med en vass kniv lite lätt på smördegen. Pensla den med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 minuter
5. Servera med broccoli, potatismos och hollandaisås :)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Trodde inte man fick äta kallrökt o gravad lax när man var gravid! :S

2010-03-16 @ 16:20:59
URL: http://iamstarstruck.blogg.se/
Postat av: Anna

Saaanna :) Du får äta kallrökt och gravad lax när du är gravid, så länge den är helt nygravad. Dvs ny i affären för dagen eller köpt på rökeriet. Om den ligger flera dagar så kan de bildas bakterier som kan vara farliga!

Meen, jag använde frysta laxkotletter när jag lagade den inbakade laxen, och det får du äta hur mycket som helst :) Fisk är nyttigt både för dig och lill*n i magen :)

2010-03-16 @ 17:14:51
URL: http://appelgardensmat.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja, frysta laxkottletter är ju inte riktigt samma sak. Men jag trodde du använde kallrökt eller gravad då du skrev att man skulle använda skivor. :) Jaa jag vet att fisk är nyttigt men jag är helt säker på att jag läst att man ska avstå kallrökt o gravad lax. :P

2010-03-16 @ 20:50:21
URL: http://iamstarstruck.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja, frysta laxkottletter är ju inte riktigt samma sak. Men jag trodde du använde kallrökt eller gravad då du skrev att man skulle använda skivor. :) Jaa jag vet att fisk är nyttigt men jag är helt säker på att jag läst att man ska avstå kallrökt o gravad lax. :P

2010-03-16 @ 20:51:11
URL: http://iamstarstruck.blogg.se/
Postat av: anna

Du kan ju skära den frysta laxen i skivor också :P

Och som sagt, även om det hade varit kallgravad lax, så hade det inte varit något fara då det står i receptet att man ska tillaga laxen i 20 min i 200grader, och då dör alla bakterier som finns i heeela världen, Inklusive Listeriabakterier som du syftar på :) Samma sak med kyckling. Där kan det också finnas listeriabakterier, men så länge du värmer upp den till minst 100grader så dör alla eventuella bakterier :) Så det så :P

2010-03-16 @ 22:31:05
URL: http://appelgardensmat.blogg.se/
Postat av: Sandra

Okej, jag tror dig! :D

2010-03-17 @ 18:05:36
URL: http://iamstarstruck.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0