Smördegsinbakad lax !
Trodde inte man fick äta kallrökt o gravad lax när man var gravid! :S
Saaanna :) Du får äta kallrökt och gravad lax när du är gravid, så länge den är helt nygravad. Dvs ny i affären för dagen eller köpt på rökeriet. Om den ligger flera dagar så kan de bildas bakterier som kan vara farliga!
Meen, jag använde frysta laxkotletter när jag lagade den inbakade laxen, och det får du äta hur mycket som helst :) Fisk är nyttigt både för dig och lill*n i magen :)
Ja, frysta laxkottletter är ju inte riktigt samma sak. Men jag trodde du använde kallrökt eller gravad då du skrev att man skulle använda skivor. :) Jaa jag vet att fisk är nyttigt men jag är helt säker på att jag läst att man ska avstå kallrökt o gravad lax. :P
Ja, frysta laxkottletter är ju inte riktigt samma sak. Men jag trodde du använde kallrökt eller gravad då du skrev att man skulle använda skivor. :) Jaa jag vet att fisk är nyttigt men jag är helt säker på att jag läst att man ska avstå kallrökt o gravad lax. :P
Du kan ju skära den frysta laxen i skivor också :P
Och som sagt, även om det hade varit kallgravad lax, så hade det inte varit något fara då det står i receptet att man ska tillaga laxen i 20 min i 200grader, och då dör alla bakterier som finns i heeela världen, Inklusive Listeriabakterier som du syftar på :) Samma sak med kyckling. Där kan det också finnas listeriabakterier, men så länge du värmer upp den till minst 100grader så dör alla eventuella bakterier :) Så det så :P
Okej, jag tror dig! :D