Cheesecakebrownies !
Färskostsmeten:
400g färskost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 st ägg
Chokladsmeten
200g smör
200g mörk choklad
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl mjöl
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna.
2. Färskostsmeten: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet.
3. Chokladsmeten: Smält smöret. Finhacka chokladen och häll ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.
4. Häll 2/3 av chokladsmeten i långpannan och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Skaka på långpannan tills smeten ligger platt. Använd en provsticka för att göra mönster i smeten.
5. Baka i ugnen i 20-30 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan.