Dagens middag!
Dagens middag!
Till 2 pers.
Du behöver:
200gram torskfileér (funkar med fryst, bara du tinar den först)
1 paket bacon
1/2 dl finhackad purjolök
1 dl matlagningsgrädde (låg fetthalt)
citronpeppar
salt
dill
Potatismos eller broccoli
2 st morötter.
sallad.
Gör såhär:
1. Dela fisken i mindre bitar och stek den väl. Lägg den sedan i mitten på en ugnsform.
2. Krydda med salt och citronpeppar. Strö sedan över den finhackade purjolöken.
3. Nu kan du välja ifall du vill ha potatismos eller broccoli runt fisken. Väljer du potatismos, så spritsa den hela vägen runt fisken. Väljer du broccoli, så förkoka broccolin så den är "halvfärdig" och lägg sedan buketterna hela vägern runt fisken i ugnsformen.
4. Häll grädden över fisken och strö dillen ( efter behag ) ovanför grädden.
5. Sätt in i ugnen på 200 grader i tills potatismoset/broccolin fått färg.
6. Under tiden: Dela baconet och stek så att det blir knaprigt. Dela dina morötter i långa stavar.
När gratängen är klar, ta ut den ur ugnen och strö över det knaperstekta baconet.
Servera med morotsstavarna och sallad.
Njut!